2 cruciale tips bij het kopen van gaming computers

Er zijn tegenwoordig op de markt heel wat verschillende soorten computers terug te vinden. Zo zijn er bijvoorbeeld de gewone thuiscomputers, bestaan er speciale zakelijke computers voor op het werk en zijn er zelfs speciale computers voor mensen die houden van gamen. Voor elk type computer geldt eigenlijk dat je er goed aan doet om rekening te houden met bepaalde, specifieke eisen. Neem nu bijvoorbeeld gaming computers. Dergelijke computers worden in de praktijk doorgaans altijd gebruikt om de zwaarste games op te spelen. Dat lijkt op het eerste zicht met elke computer wel mogelijk, maar vergis je niet, gaming computers zijn echt zeer specifieke systemen. Wil jij ook graag precies kunnen achterhalen waar je allemaal rekening mee dient te houden voor wat het kopen van gaming computers betreft? Je ontdekt het allemaal door het raadplegen van de informatie op deze pagina! 

Voorkom de gevreesde “bottleneck” 

Bij het kopen van gaming computers is het in de praktijk ongelofelijk belangrijk om te voorkomen dat er een zogenaamde bottleneck optreedt. Er is sprake van een bottleneck wanneer één of meerdere onderdelen van je computer aanzienlijk trager zijn in vergelijking met andere onderdelen. Daardoor kan het potentieel van de snellere onderdelen niet ten volle worden benut. Omwille van deze reden is het bij gaming computers altijd belangrijk dat de verschillende onderdelen optimaal op elkaar zijn afgestemd. Dit geldt niet in het minst voor onderdelen zoals de grafische kaart en het werkgeheugen dat beschikbaar is. Twijfel je of je de gekozen configuratie wel voldoende uitgebalanceerd is? In dat geval is het altijd aan te raden om dit even te laten controleren door een echte expert.

De processor en grafische kaart zijn het belangrijkst

Bij het kopen van gaming computers moet er rekening mee worden gehouden dat de processor en de grafische kaart de belangrijkste onderdelen zijn van het hele systeem. Het is echter ook algemeen bekend dat de prijzen van deze onderdelen danig uiteenlopend kunnen zijn. Omwille van deze reden wordt het in de praktijk aangeraden om eerst vooral voor jezelf uit te gaan maken welke games je precies wil gaan spelen. Ga je bijvoorbeeld Minecraft spelen of CS GO op medium of high instellingen? In dat geval zou je mogelijks kunnen kiezen voor: 

  • Een AMD AM4 A6-9500 processor; 
  • Een AMD AM4-A8-9600 Quad Core processor; 

Beide van de hierboven aangegeven processors staan er om bekend over een geïntegreerde chip te beschikken. Dat is echter niet alles. Wil je liever zwaardere games op hogere settings kunnen spelen? In dat geval kan het aangewezen zijn om daarvoor te kijken in de richting van gaming computers die zijn uitgerust met: 

  • Een AMD Athlon 200GE 3,2 GHZ processor; 
  • Een AMD Ryzen 3 2200G 3,7 GHZ quad core processor; 

Voor de meest veeleisende gamers zullen andere gaming computers overwogen moeten worden. Je dient er evenwel rekening mee te houden dat er dan ook een groter budget bij de aankoop zal komen kijken. Met name gaming computers met bijvoorbeeld een Intel Core i5 gecombineerd met een NVIDIA GTX 1060 6GB of AMD Radeon RX 480 8GB is een absolute topper. Voordat je het assortiment met gaming computers gaat door spitten is het dus in ieder geval altijd interessant om even voor jezelf uit te maken welk budget je te besteden hebt. 


De gaming computer systemen van de Lalashop zijn volledig nieuw en worden geleverd met minimaal 2 jaar garantie. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.