Bordspellen top 10 van het jaar

Dit is onze top 10 van de populairste bordspellen in 2020. Bordspellen zijn de meest populaire bezigheden tijdens familiegelegenheden en verjaardagsfeestjes. Voor al jouw speelplezier hebben we de bordspellen top 10 van populaire bordspellen op een rijtje gezet.

1. Qwixx 

Qwixx is makkelijk om te leren: Binnen 2 minuten is het spel uitgelegd en het blijft spannend tot de laatste worp. Het is anders dan andere gezelschapsspellen. Je hoeft namelijk niet op je beurt te wachten. 

2. Monopoly valsspelers editie

Een van de all-time populairste bordspellen 2020 is natuurlijk monopoly. Die mag niet missen in de bordspellen top 10. Voor alle monopoly fans die het niet kunnen laten om vals te spelen is er nu de ideale versie: monopoly valsspelers editie. Speel vals om ervoor te zorgen dat je sneller vooruit komt. Probeer anderen te betrappen op valsspelen en maak grote stappen vooruit.

3. Ticket to ride

Met het Ticket to Ride bordspel reis je per trein over verschillende continenten. Waag een reis door de donkere tunnels in Zwitserland of een veerboot op de Zwarte Zee? Of bouw prachtige treinstations in de grote hoofdsteden van oude wereldrijken.

4. Het jachtseizoen spel

Verzamel een team van vrienden en begin aan de ultieme jacht. Als team moet je samenwerken om de locatie te achterhalen van een voortvluchtige persoon. 

5. 30 seconds 

Iedereen is bekend met het spel 30 seconds. Ook de Nederlandse editie van deze spectaculaire party game is altijd leuk voor grote gezelschappen en op feestjes.

6. Knibbel knabbel knuisje spel

Dit is een spannend en uitdagend spel voor kleine kinderen. Het is gebaseerd op de sprookjes klassieker Hans en Grietje van de Gebroeders Grimm. Hierbij moeten de spelers moeten snoepgoed verzamelen. Maar pas op voor de heks!

7. Stratego

Het klassieke spel van de slagveld strategie! Organiseer je leger, maak plannen met behulp van strategische zetten en slim bedrog! Zorg ervoor dat je de eerste speler bent die de vlag van het andere leger verovert zodat je het spel wint!

8. Kolonisten van Catan

Het ongelooflijk populaire, multi-award winnende bordspel voor strategisch bouwen. Tijdens het spel moet je grondstoffen verkrijgen en verhandelen. Elk potje is anders door een bijzonder bord. Het doel is om je eigen beschaving zo veel mogelijk uit te breiden en overwinningspunten te behalen. 

9. Escape room

In geen ander gezelschapsspel is samenwerking zo belangrijk. Met je team moet je puzzels oplossen en verborgen aanwijzingen ontrafelen. 

10. Codenames gezelschapsspel

In dit spel spelen twee rivaliserende geheime diensten tegen elkaar. Die de geheime identiteit van de 25 spionnen weten. Hun teamgenoten kennen deze spionnen alleen bij hun codenaam. Geef je teamgenoten hints zodat ze als eerste contact kunnen leggen met de spionnen.

Heb jij nog andere gezelschapspellen die missen in deze bordspellen top 10? Laat het ons weten!

Afbeeldingsbronnen: Bordspelprijzen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.