Gokverslaving onder jongeren

De spanning om te winnen en de verdovende werking van bijvoorbeeld gokkasten brengt jongeren met gokproblemen in bijna dezelfde roes als iemand die dronken of high is. Die roes verdringt de problemen die de jongeren hebben. Door een gokverslaving wordt de relatie met zijn familie en omgeving en zijn of haar werk of studie verwaarloosd. Vaak gaat een gokverslaving ook gepaard met hoge schulden.

De oorzaken

Een gokverslaving kan verschillende oorzaken hebben. Het kan zijn dat hij/zij een negatieve gebeurtenis heeft meegemaakt in het verleden (dit kan bijvoorbeeld seksueel misbruik of mishandeling zijn) of dat er negatieve sociale gebeurtenissen hebben plaatsgevonden (zoals pesten). Beiden kunnen resulteren in een trauma. Overmatig gokken kent vaak onderliggende problematiek en is in veel gevallen een manier om te ontsnappen aan de realiteit.

Behandeling

Bij connection-sggz worden jongeren geholpen om hun gokverslaving de baas te worden en weer op een prettige manier te kunnen leven en functioneren in de samenleving. Hierbij helpen we jongeren met een verslaving om de muur langzaam af te breken, hun gokproblemen voorgoed achter zich te laten en een prachtige toekomst tegemoet te gaan.

Vaak helpt het ook als jongeren met vertrouwde mensen in de omgeving praten over hun problemen. Dit bevordert het proces naar een normaal leven. Dit hoeven niet per se de ouders te zijn, maar kan ook een leerkracht, vriend of vriendin zijn. Connection SGGZ zorgt ervoor dat een jong iemand ook echt jong kan zijn en weer plezier heeft in het leven. Ook geven ze advies hoe er met schulden omgegaan kan worden en zorgen ze voor preventie van een volgende eventuele verslaving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.