De ideale game PC

Gamen op de PC is heel wat anders dan gamen op de console. Je kunt zeggen wat je wilt, maar de PC is en blijft ten alle tijden bovenaan staan wat visuele prestaties betreft. Een console die koop je, en je moet het met de hardware doen die erin zit voor de komende tijd. Met een PC blijf je veel langer bij de tijd omdat je de hardware kunt vervangen en up-to-date kunt houden. Daarom is eigenlijk voor de echte hardcore-gamer een dikke game PC een veel betere keuze dan een console. Of wat dacht je van zelf een PC bouwen? Het wil niet zeggen dat als je niet werkzaam bent in de ICT dat je geen PC kunt bouwen. Als je eraan begint, is het wel van belang dat je weet hoe nou een ideale game PC inhoudt.

WAT KUN JE VERSTAAN ONDER EEN IDEALE GAME PC?

Voeding

Om te beginnen moet een ideale game PC beschikken over een goede voeding! Bijvoorbeeld jouw grafische kaart (waar we het uiteraard zo meteen nog over gaan hebben) vreet lekker veel stroom. Dit is ook een van de meest belangrijke onderdelen van jouw game PC; zonder grafische kaart valt er maar weinig te gamen! Goede voeding is dus van groot belang voor een goede grafische kaart.

Grafische kaart

En een met veel videogeheugen! Dit is echt een van de belangrijkste onderdelen van jouw game PC. De kaart moet een flinke geheugencapaciteit hebben in verband met het op en top weergeven van jouw game! Denk hierbij aan diepste details, anti-alias, schaduwen en ga zo maar door. Het is ook van groot belang dat de kaart goed gekoeld wordt. Als je erg zware games gaat spelen kan de kaart erg warm worden!

De processor

Game PC’s moeten echt de zwaarste taken kunnen verwerken, dus een krachtige processor is hierbij onmisbaar! Hoe sneller de processor is, hoe sneller het decoderen van alle data gaat en dat is bepalend van hoe snel je PC werkt. Kies er dus 1 met een hoge kloksnelheid.

RAM geheugen

De ideale game PC beschikt over super-veel RAM-geheugen. Denk hierbij tussen de 16-32 GB om lekker te kunnen gamen. Dit is ook echt een erg belangrijk onderdeel als je wilt dat je games lekker soepel lopen.

Moederbord

Dit is niet “een van de belangrijkste onderdelen”, maar dit IS het belangrijkste onderdeel van jouw ideale game PC! Op het moederbord zitten namelijk de processor, de videokaart en het RAM-geheugen gemonteerd. Zie het moederbord als een soort huis: Een huis heeft een sterke fundering nodig. Jouw game PC ook. Het moederbord is het fundament voor je game PC!

SSD-schijf

Dit type harde schijf is ook niet weg te denken bij een ideale game PC. Het zorgt ervoor dat games lekker snel opstarten en dat je niet zoveel hoeft te wachten. Want als gamers ergens een hekel aan hebben, is het wachten wel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.