Een nieuwe trend

In de zomer van 2016 kwam een nieuwe game voor je mobiel uit, namelijk de Pokémon Go. Als jij je ook graag wil overgeven aan de wereld van de pokémon, lees hier dan verder om wat meer te weten te komen over deze populaire app van Niantic.

Pokémon Go samengevat

Net zoals in het originele spel is het de bedoeling om zoveel mogelijk, of zelfs alle pokémon te vangen. Kies uit een van de drie teams, blauw geel of rood en probeer de beste trainer te worden. Dit doe je door je pokémon te trainen in gevechten tegen zowel de wilde pokémon, als duellen aan te gaan met andere trainers. Ook zijn er gyms waar je met elkaar de strijd aan kan gaan om een badge en geld te verdienen. Als je wint, krijg je daarbovenop de controle over de gym.

De weg naar je eerste pokémon

Terwijl je rondloopt in de echte wereld, maakt de app contact met je gps zodat er op je route pokémon verschijnen, die je dan onderaan in beeld ziet. Die kan je dan proberen te vangen. Veeg hiervoor de pokéball naar de pokémon toe, in een rechte lijn of met een curve. Het hangt trouwens af van de “capture rate” van de pokémon hoe makkelijk het is om hem te vangen. Bij het vangen kun je gebruik maken van bessen, waarin we drie veel voorkomende soorten onderscheiden: de nanab berry en de razz berry, waarmee je de pokémon makkelijker vangt en de pinap berry, die de hoeveelheid snoep die je verdient als je de pokémon vangt, verdubbelt. De berry’s, pokéballs en andere in-game items kun je halen bij een pokéstop. Meestal zijn dit speeltuinen, gebouwen of andere echte locaties.

De voordelen van vrienden in Pokémon Go

Met vrienden in Pokémon Go kun je vanaf een bepaald level pokémon ruilen. Daarnaast heb je ook de gift box, waarmee je items en af en toe een pokémon ei, waar uiteindelijk een pokémon uit komt, kan versturen. Doe mee aan raid battles om tegen sterkere pokémon te vechten en kans te maken op zeldzame items.

Wil je graag alles weten over Pokémon Go? Lees hierdan verder zodat het spel geen geheimen meer voor je heeft en je volledig voorbereid aan het avontuur kan beginnen. Wie weet word jij wel de beste trainer van Pokémon Go!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.