Games die ouders met hun kinderen kunnen spelen

Waar kinderen zich voeger urenlang konden vermaken met buitenspelen, is dit tegenwoordig toch een stuk minder in trek. Veel kinderen nemen vandaag de dag liever plaats achter de spelcomputer om te gamen. Het zijn echter niet alleen de kinderen die graag een game mogen spelen. Ook hun ouders draaien hun hand niet om voor een spelletje op één van de vele consoles. Uit onderzoek dat Microsoft in 2019 hield onder 12.000 ouders in Europa blijkt zelfs dat de helft van de ouders meermaals per maand games speelt met zijn/haar kind. De meeste ouders doen dit om de band met hun kind te versterken. Wilt u ook samen met uw kind(eren) gamen? Wij zetten hieronder een aantal games op een rijtje die u als ouder prima met uw kind kunt spelen.

FIFA
Bent u dol op voetbal en is uw zoon of dochter dit ook? Dan is het natuurlijk niet lastig een game te vinden om samen te spelen. De keuze valt in dat geval zeer waarschijnlijk op het populaire spel FIFA. Dit voetbalspel is vandaag de dag te spelen op nagenoeg iedere console, waardoor u het ook prima samen met uw kind kunt spelen. Waarom het zo leuk is om samen FIFA te spelen? Omdat jullie het in een onderling duel tegen elkaar op kunnen nemen. Jullie kiezen allebei jullie favoriete team, waarna de wedstrijd kan beginnen. Uw kind vindt het ongetwijfeld ontzettend leuk om samen FIFA te spelen. De kans is groot dat u ingemaakt wordt, maar dit maakt het voor uw kind natuurlijk alleen nog maar leuker. In dat geval wil hij ongetwijfeld samen een potje FIFA spelen!

Fortnite
Indien uw kinderen nog relatief jong zijn, is de kans groot dat ze Fortnite spelen. Dit spel is de laatste jaren namelijk ongekend populair geworden. Het spel draait om het neerschieten van tegenstanders, waardoor u als ouder mogelijk geen groot fan bent van Fortnite. Het wordt echter gespeeld in een speelse omgeving, waardoor het een stuk minder ernstig is. In het beginstadium was het enkel mogelijk om singleplayer te spelen. Het was wel mogelijk om online samen met andere gamers van over de hele wereld te spelen. Ontwikkelaar Epic Games heeft echter een multiplayer-optie toegevoegd. Het scherm wordt hierbij in tweeën gedeeld, waardoor u als ouder nu ook samen met uw kind Fortnite kunt spelen!

Minecraft
Heeft u thuis geen PlayStation of Xbox? Dan betekent dit niet dat het niet mogelijk is om samen met uw zoon of dochter te gamen. Nee, want er zijn ook genoeg games die jullie samen op de computer kunnen spelen. Eén van deze spellen is Minecraft. Deze game heeft de laatste jaren ook aan populariteit gewonnen. Met behulp van kubussen kunt u in dit spel allerlei objecten bouwen. Minecraft wordt gespeeld door talloze mensen, zowel jong als oud, over de hele wereld. Dit is dan ook een ideale game om samen met uw zoon of dochter te spelen. U moet in dat geval alleen wel beschikken over twee computers, maar die zijn vast aanwezig. Vervolgens hoeven jullie enkel dezelfde wereld te selecteren en kan het gezamenlijk gamen beginnen. Nadeel is dat er ook andere spelers in de wereld aanwezig zijn. Wilt u samen met uw kind spelen in een wereld zonder dat er andere spelers aanwezig zijn? Start dan uw eigen Minecraft-server. Via https://www.koopjeserver.nl/ heeft u hier verschillende mogelijkheden voor. U selecteert de gewenste optie, rekent af en het spelen met uw kind kan vervolgens direct beginnen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.