Hoe kun je beter worden in Minecraft

Minecraft is een bouwgame die zo geliefd is bij kinderen vanwege de gelegenheid die ze krijgen om hun creativiteit en verbeelding aan de dag te leggen. Kinderen worden gestimuleerd om creatiever te denken en fantastische dingen te bouwen. Ze voelen zich helemaal vrij bij een Minecraft-avontuur en willen er steeds beter in worden.

Met de onderstaande tips wordt je zeer zeker een pro in Minecraft:

  • Sneller voortbewegen

Op ijs kun je namelijk sneller rennen en springen. Je verhoogt je snelheid nog meer als je opeens bukkend van koers verandert. Is er geen ijs in de nabijheid dan kun je nog sneller over de sneeuw.

  • Geef richting met behulp van fakkels

Minen is lastig als je niet de juiste kant op gaat. Gebruik je geen fakkels of torches dan zit je al heel gauw op een grote afstand van je base. Handig is dus om de fakkels aan de rechterkant te plaatsen zodat je ze kunt volgen als je terug wilt. Bij de terugweg zijn de fakkels dan aan de linkerkant en kun je zo makkelijk de weg terug vinden.

  • Zoek inspiratie

Als je zelf iets wilt bouwen maar nog geen idee hebt hoe te beginnen, dan kun je op zoek gaan naar foto’s van magnifieke gebouwen en dit als richtlijn gebruiken om iets bijzonders te creëeren. Je kunt ook op Youtube kijken hoe anderen bouwen en daaruit veel leren.

  • Materiaalgebruik

Let bij het bouwen op het materiaalgebruik. Er zijn diverse materialen beschikbaar voor de bouw. Ook sneeuw en pompoenen worden in Minecraft gebruikt als bouwmateriaal. Als je bij het bouwen verschillende soorten materialen tegelijk gebruikt dan wordt het bouwsel te druk. Kies zorgvuldig je materialen en ga na of ze goed op elkaar aansluiten.

  • Heb oog voor details

Details maken het bouwsel mooier. Als je bijvoorbeeld een muur bouwt zonder ramen erin dan ziet dat er niet realistisch uit. Details zoals mooie bloemen en andere patronen kunnen een gebouw fraai maken. Overdrijf niet want een eenvoudig gebouw kan op zichzelf ook al mooi zijn.

  • Vallen zonder ongeluk te krijgen

Misschien weet je het nog niet, maar water kun je gebruiken om veilig van een gigantische berg af te dalen. Neem daarom voor alle zekerheid altijd een emmer mee als je op ontdekkingsreis gaat. Als je van een berg afdaalt, richt dan de emmer omlaag en blijf klikken zodat je veilig op het water kunt landen.

  • Vissen

Is er in de omgeving een meer, dan bestaat de kans dat er veel vis in zit. Soms duurt het wel lang om iets te vangen. Je hebt een goede vangst als het veel geregend heeft. Dat merk je ook in reality. 

  • Fakkels gebruiken bij het bouwen

Fakkels kun je gebruiken om bij het bouwen de blokken op hun plek te houden. Ze kunnen gewicht op zich nemen en je schuilplaats verlichten zodat aanvallers liever op afstand blijven. 

  • Zet Stack Signs op elkaar

Door Stack Signs te verplaatsen kun je geweldige gebouwen maken. Zoek naar Stacks en stapel ze op of leg ze naast elkaar als je overstapt naar een ander level.  Stacks zijn voorzien van een grid waarmee je de stacks bij elkaar houdt. Minecraft blijft altijd spannend omdat het steeds geupdate wordt en er nieuwe feautures bijkomen. Je kunt de Minecraft server downloaden om online samen met anderen te spelen.

2 reacties

  1. enorm bedankt voor deze minecraft tutorial dit helpt mij enorm met mijn depressies ik heb namelijk een ingegroeide anus, mijn 9 jarige broertje heeft last gehad van minecraft noobheid en door dit is alles 10 keer erger geworden. heeeeeeeeel eeeeeeerg bedankt! met vriendelijke groet kevin anker en aard appel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.