Poker spelen? Deze 4 tips komen van pas!

Poker is wereldwijd één van de bekendste en populairste kaartspellen. Toch zijn er genoeg mensen die dit kaartspel nog nooit gespeeld hebben. Geldt dit ook voor jou? Dan begrijp je er mogelijk niets van als je een potje aanschouwt. Dat kan, want poker heeft behoorlijk wat spelregels. Verdiep je daarom eerst goed in de regels. Wij helpen jou hier graag een handje bij. Daarom zetten we in deze tekst 4 tips op een rijtje die van pas komen bij het spelen van poker.

1. Zorg dat je de verschillende varianten kent
Een veelgemaakte fout bij beginnende pokeraars is dat zij denken dat het spel altijd op dezelfde wijze gespeeld wordt. Helaas is dit niet het geval. In ieder casino worden namelijk verschillende varianten van dit kaartspel aangeboden. De bekendste is Texas Holdem, maar in sommige delen van de wereld wordt ook Omaha gespeeld. Andere varianten van poker zijn 7-card Stud, Razz en 5-card Draw. Voordat je besluit deel te nemen aan het spel, raden wij je aan te kijken welke variant er gespeeld wordt.

2. Leer de combinaties uit je hoofd
Bij poker is het de bedoeling om een zo hoog mogelijke combinatie te maken met de twee kaarten die jij in je hand hebt. Je mag de kaarten in jouw hand combineren met de kaarten op tafel. De speler met de hoogste combinatie gaat uiteindelijk aan de haal met de volledige inleg. Het is overigens niet zo dat er slechts één of twee uitkomsten mogelijk zijn. Nee, want een pokerhand kan in totaal tien verschillende uitkomsten hebben, van High Card tot Royal Flush. Leer daarom altijd eerst de winnende combinaties uit je hoofd, zodat je nooit te vroeg juicht.

3. Focus je niet alleen op je eigen hand
Poker speel je altijd met meerdere spelers. Je speelt dit kaartspel niet tegen de dealer, maar tegen de andere spelers aan tafel. Focus je daarom niet alleen op jouw eigen hand, maar denk ook na over de kaarten van jouw tegenstanders. Dit is met name in de laatste fase van het spel belangrijk. Is er een hogere combinatie mogelijk dan jij kunt maken? Zet dan niet direct te hoog in. Als één van de andere spelers een hogere combinatie heeft, ben je namelijk jouw volledige inzet kwijt.

4. Speel niet iedere ronde mee
Veel beginnende pokerspelers denken dat zij iedere hand mee moeten spelen. Dit kan inderdaad, maar verstandig is het niet. Er zitten namelijk ook genoeg beurten tussen waarin je slechte kaarten gedeeld krijgt. Je kunt het nog een ronde aankijken, maar dit kost je wel een deel van jouw fiches. Heb je er geen vertrouwen in? Gooi jouw kaarten dan gewoon weg. Op deze manier bespaar jij jezelf (veel) fiches en daar heb je later in het spel mogelijk profijt van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.