U kunt ook gamen op een Android Tv box

Een Android Tv box is enorm multifunctioneel. Zo kunt u via de Tv box series, films en sport kijken. Ook kunt u heel het internet af gaan en gebruik maken van Kodi en Netflix. Het is als het ware een computer die uw televisie nog slimmer maakt dan een Smart TV. Er is echter nog iets mogelijk waar veel mensen geen weet van hebben. U kunt namelijk ook gamen met de Tv box! Wij leggen het u uit.

Retro games

Het is mogelijk om de oude retro games weer te gaan spelen. U kunt denken aan alle games van Nintendo en de Sega. Zo kunt u bijvoorbeeld weer genieten van Super Mario of Sonic van de Super Nintento. Veel mensen hebben een nostalgisch gevoel bij het zien van deze spellen.

Hoe is dit mogelijk?

Op iedere Tv box kunt u ROMS installeren met allemaal zijn eigen spellen. Uiteindelijk krijgt u toegang tot een hele database van oude games die u gemakkelijk vanaf de bank kunt spelen. Hoe kunt u dit installeren? Er zijn veel tutorials te vinden over de installatie hiervan. Het makkelijkste is als u Kodi downloadt op uw Android Tv box. Hier kunt u vervolgens de add-on RetroArch op installeren.

Hoe te spelen?

Een Android Tv box heeft standaard een afstandsbediening waar de box mee te bedienen is. Hier is natuurlijk niet mee te gamen. Vandaar dat de oude SNES controllers ook uitgebracht zijn voor de Tv box. Hiermee kunt u gemakkelijk gamen en het oude gevoel van vroeger naar boven halen. Deze kunnen geplugd worden in de usb-aansluiting van de Tv box en vervolgens kunt u van de bank genieten van de oude spellen als Super Mario, Zelda en Sonic.

Welke Android Tv box is hier geschikt voor? Er zijn veel Android Tv boxen beschikbaar op de markt.Wij raden wel een Tv box met minimaal 2 GB RAM aan zodat het in ieder geval niet zal haperen!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.