Alles over de verschillende soorten watersport

Heb je altijd al een keer een sport op het water willen uitvoeren en ben je benieuwd welke sporten er allemaal zijn? Lees dan hier alles over de verschillende soorten watersport.

Kitesurfen of surfen?

Het lijkt erg op elkaar, maar het is net iets anders. We kennen allemaal het gewoon surfen. Dit is erg moeilijk en vergt veel tijd om te leren. Daarintegen hebben we ook kitesurfen met een kite. Dit is een soort vlieger waar je je aan vast houdt. Doordat dat ”vlieger” de wind vangt ga je een stuk sneller vooruit en kun je je evenwicht bewaren door je eraan vast te houden. Hierom lijkt ook weer heel erg het windsurfen. Hier zit op de surfplank een soort zijl gemonteerd die wind vangt, waardoor je vooruitkomt.

Suppen in de zomer

Een leuke bezigheid voor in de zomer is suppen en het fijne eraan is dat iedereen het kan! SUP board kopen hoeft niet, want je kunt ze gewoon voor een dagje huren. Zo kun je dit gezellig doen met je vrienden. Het lastige aan suppen is dat je je evenwicht moet houden op de surfplank. Wat je ook kunt doen is erop zitten en jezelf zo verplaatsen. Zo krijg je een beetje het gevoel en kun je vanzelf opstaan.

Duiken tussen de vissen

Iets anders super vets om te doen is duiken. Vooral op mooie eilanden tussen de rotsen. Tijdens het duiken kan je ontzettend veel verschillende zeedieren tegenkomen. Van zeeschildpadden tot kleine visjes. Duiken is niet moeilijk en met een paar cursussen kun jij je duik certificaat al behalen. Ben je dus niet bang voor water en houd je van zeedieren? Dan is dit zeker iets voor jou!

Houd je toch niet zo van watersport?

Heb je het niet zo met al die watersporten, maar houd je wel van water en wil je wat doen tijdens de warme dagen ga dan kanoën. Hiervoor hoef je niet het water in, maar kun je wel genieten van de mooie omgeving en het mooie weer. Als je dan een beetje verkoeling wil, kun je er altijd nog uitspringen. Je kunt kanoën zo moeilijk maken als je zelf wil. Je kunt namelijk door hele ruige meren kanoën, waar een snelle versnelling heeft, maar je kunt ook kanoën op een rustig meer. Ook kan je met twee personen in één kano, als je toch liever niet alleen wil. Zo kun je ook perfect kanoën met wat jongere kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.