Hoe krijg je de kinderen weer buiten

De jeugd van tegenwoordig komt steeds minder buiten. De grootste reden hiervoor zijn de technologie├źn van dit moment. De kinderen hebben steeds meer luxe als het gaat om apparaten. De meeste hebben zelfs al op jonge leeftijd een telefoon. De jeugd weet op jonge leeftijd vaak al meer over de iPad dan de oudere generaties. Toch is het belangrijk dat de jeugd weer naar buiten gaat om te spelen.

 

De kinderen leren op technologisch gebied veel meer door al dat elektronisch gebruik. Toch lopen de kinderen op sociaal en fysiek gebied vaak achter. Dit komt omdat ze veel minder fysiek contact hebben met andere kinderen. De kinderen zien elkaar, in sommige gevallen, alleen op school. Het meeste contact buitenschool vindt online plaats. Hierdoor vindt er toch een ander soort contact plaats dan voorheen, de kinderen zijn in hun eigen bubbel te vinden.

 

De kinderen moeten uiteindelijk gestimuleerd worden om wat meer naar buiten te gaan. Dit komt de ontwikkeling van de kinderen ten goede. Maar de vraag is hoe je dit kan gaan realiseren. De meeste kinderen zijn immers gewend om binnen te zitten buitenschool, en je kan moeilijk je kind zomaar op straat gooien. Je zal het kind daarom moeten sturen, en moeten aanmoedigen om naar buiten te gaan. Dit kan je bijvoorbeeld doen door sturende aankopen voor het kind.

 

Een van die aankopen is bijvoorbeeld een houten speeltoestel. Hierdoor zal het kind eerder geneigd zijn de buitenlucht op te zoeken. Een ander voorbeeld is een tuin schommel. Het enige nadeel aan de schommel is dat je hier wel de nodige ruimte voor moet hebben in de achtertuin.

Je kan er ook voor kiezen om het kind van de apparaten af te houden door limieten te stellen. Je kan bijvoorbeeld ervoor zorgen dat het kind per dag maar een uur erop mag zitten. Hierdoor zal het kind ook een ander soort vermaak moeten ondervinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.